Flyttips

De fyra bästa tipsen för en smidig flytt

 1. Börja förbereda minst tre månader innan flytten

  Det tar ofta längre tid att förbereda sig för en flytt än vad man tror. Det kan verka som att man inte har så mycket saker att packa ner – tills man börjar packa. Så för att bespara dig själv ett par stressfyllda veckor innan din flytt, börja röja i garderober, vind och källare minst tre månader innan det är dags att flytta.

 2.  Låna flyttkartonger av din flyttfirma

  När du bokat flyttfirma (vilket du bör göra minst en månad innan flytten) så kan du sedan låna flyttkartonger gratis av flyttfirman. En normalstor 3-rums lägenhet brukar kräva 100-150 flyttkartonger, så du kan spara en del pengar på att låna istället för att köpa!

 3.  Släng, sälj och ge bort

  När du börjar röja och packa ner kommer du märka att du har en del saker du vill göra dig av med, har du då börjat i god tid så hinner du sälja det som har andrahandsvärde eller ge bort om du känner för det. Gör dig av med så mycket som möjligt så att du inte fyller upp ditt nya hem med gamla saker du egentligen inte behöver.

 4. Anlita någon som sköter flyttstädningen

  Flyttstädningen är rätt så krävande och det är trist att åka tillbaka till sitt gamla boende och städa ur det när man egentligen vill använda sin energi till att komma i ordning i det nya hemmet.