Vilka företag kan golvslipare få uppdrag från?

Alla företag har angränsande branscher som de på olika sätt kan ha nytta av och samarbeta med. Är man snickare är det givet att man samarbetar med målare och plattsättare. Om man däremot arbetar med golvslipning finns det många samarbetsytor man först inte tänker på. Här listar vi några av dem.

Städfirma

Städföretagen är både ute hos många privatpersoner och hos företag och gör rent hus. Eftersom de både sopar och svabbar golven ser de saker som många andra inte tänker på. Det kan till exempel vara att linoleummattorna inte blir rena och måste poleras upp. Fiskbensparketten kanske förblir mörkgrå på grund av alla repor.

Rekommendationen nära till hands

Risken man löper som städare är att få kritik från kunderna trots att man gjort ett bra jobb. En receptionist kanske inte förstår att golvmattan måste poleras och behandlas för att den ska bli ren. En städfirma kan många gånger rekommendera en golvslipning eller behandling av golv för att få ett bättre råmaterial att jobba med.

Flyttfirma

När man tömt ett bohag, lastat in i bilen och ska säga några sista ord till uppdragsgivaren, då kan golvslipning komma på tal. En flyttkarl kan ha sett att det blivit fula märken under benen till pianot och kan i förbigående nämna att hyresvärdar sällan uppskattar sånt.

Fastighetsägare

Om ditt jobb är att säkerställa att dina hyresgäster trivs och att fastigheterna är i gott skick kommer du få ett öga för renoveringsbehov. En luttrad fastighetsägare som gör golvslipning stockholm ser inte bara när hans egna golv måste tas om hand. Han kan se när kollegans köpcentrum börjar se nedgånget ut. Arbetar man med golvslipning ska man ha god kontakt med de lokala fastighetsägarna, det lönar sig allt.

Butiksägare

Du kanske hyr lokalen där du har din butik men det är fortfarande ditt ansvar att kunderna får en fin köpupplevelse. Om golvet börjar bli slitet kommer du antagligen påtala för hyresvärden att något måste göras. Känner du en golvslipare kan det vara lättare att ställa krav och samtidigt tipsa din vän om nya uppdrag.

Gym

På gymmet är det vikter som släpps från höga höjder maskiner och träningscyklar som flyttas runt och mycket annat som sliter på golven. Hela och rena golv ger samtidigt en känsla av att allt är nytt och fräscht. Eftersom miljön är ett av de främsta argumenten för att någon ska bege sig till gymmet ligger det nära till hands med golvslipning.

Gardinsäljare

Det kanske låter som en ovanlig bransch men det finns många som hjälper både företag, offentlig miljö och privatpersoner med gardiner, plisséer och lameller. En gardinsäljare måste ha ett öga för design och stil och är man på hembesök är frågan om renoveringsprojekt ganska nära till hands.

Alla som möter kunder

Alla som möter kunder i deras egen miljö skulle i teorin kunna rekommendera ett företag inom golvslipning. Det blir dock mer förtroendeingivande och mer naturligt om det rör sig om någon i design eller hantverk som vurmar för en golvslipare. Om revisorn tipsar om golv känns det nog lätt lite märkligt och krystat.