Jourutryckning – kostnadsexempel

Har du akut behov av en elektriker? Eller kanske har du stopp i avloppet och behöver en rörmokare. Är detta under helg- eller kvällstid kan det bli kostsamt då du troligen kommer få betala för en jourutryckning. Det kan dock vara nödvändigt för att få problemet åtgärdat och för att slippa större problem. Nedan följer några prisexempel för olika yrkesgrupper.

 

Elektriker

Står huset plötsligt utan el med en oförklarlig anledning? Har du råkat kräva av en kabel eller kanske upptäckt ett jordfel? Även om det är sen kväll eller helg är det viktigt att snabbt kontakta en elektriker som kan ta en titt och åtgärda det mesta akuta.

Vad får man då betala för det? Det kan såklart skilja sig från elektriker till elektriker stockholm men man får först och främst räkna med en jouravgift. Den firma vi kollat på tar 2750 kronor för den avgiften under kvällar och helger och sedan tillkommer ett timpris på 1200 kronor på vardagar och 1500 kronor på helger.

Generellt gäller timpriset för varje påbörjad timme. Många tar också en avgift för servicebil, i det här fallet 575 kronor.

Rörmokare

Det finns även många akuta problem kopplat till VVS som kräver att man kontaktar en rörmokare vare sig det är sent på kvällen eller under en helg. En brusten ledning kommer ganska snart att leda till en vattenskada och ett stopp i avloppet kan vara besvärande nog det med.

Även här har vi kollar priser hos olika firmor och sett att det kan skilja sig med ett par hundralappar. Vi delar med oss av ett kostnadsförslag:

Jouravgiften ligger på 1200 kronor och timpriset på 1400. Avgiften för servicebil 380 kronor och detta gäller vardagskvällar och helger.

Fasta priser

Det finns både elektriker, rörmokare och andra yrkesgrupper som erbjuder fast pris för en jourutryckning, då ca 4500 kronor. Det är dock inte alltid det finns tid att kolla upp detta eller att jämföra priser hos olika aktörer men det kan vara bra att ha i åtanke.

Bra att veta

Det finns många saker som kan avgöra priset för en jourutryckning. Generellt finns ett fast pris för själva jouravgiften och därefter ett timpris. Kostnad för servicebil tillkommer nästan alltid och alla dessa tre kan som sagt variera från aktör till aktör. Däremot kan det ha stor betydelse hur långt denne måste åka för att ta sig hem till dig. Gäller det 5 minuters bilfärd eller en timme? Det säger sig självt att det kan göra stor skillnad i pris.