Val av flyttfirma Stochkolm

Det finns en del man bör ha i åtanke då man väljer flyttfirma. Flyttbranschen har tillsammans med konsumentverket kommit överens om något man kallar “bohag 2010” vilket reglerar olika saker, som gäller vid en flyttning. Det kan vara bra om flyttfirman använder “bohag2010” för här finns allmänna bestämmelser, vilka ofta ger dig som kund en bra grundtrygghet.

Avtal

Att på förhand skriva ett avtal, där det framgår ett fast pris för flytten är en bra utgångspunkt. Om det är omöjligt för flyttfirman att ange något annat än ett uppskattat slutpris, reglerar “bohag 2010” detta genom att slutpriset inte för överskrida uppskattningen med mer än 15 procent. Då kan det vara bra att räkna fram ett uppskattat slutpris genom att lägga till dessa 15 procent i sin flyttbudget för att undvika överraskningar. För att ett avtal ska vara giltigt måste man ange rätt uppgifter till flyttfirma stockholm (https://flyttfirmaistockholmslän.se) för flytten, och vara noga med att ange exempelvis antalet tunga föremål. Även uppgifter som på vilken våning en lägenhet exempelvis finns, eller tillgång till hiss, kan påverka svårighetsgraden av flytten.  Det gäller alltså att så ärligt och tydligt beskriva vilket uppdrag man vill ha förmedla. Vill man avbeställa en flyttfirma, måste man veta när det går att göra kostnadsfritt. Det borde stå i avtalet, och omkring 15 dagar innan en flytt brukar vanligen inte medföra extra kostnader.

Tillstånd

En flyttfirma bör ha alla tillstånd i ordning, och via transportstyrelsen går det att kontrollera om yrkestrafiktillstånd finns i registret. Det här är viktigt för att säkerställa att alla försäkringar gälelr som de ska. Sammanfattningsvis gäller det att beakta följande:

  • Använd gärna en firma som arbetar med “Bohag 2010” som utgångspunkt. Det bör finnas angivet på deras webbsida eller i annat information som de delar med sig.
  • Avtalet du skriver med flyttfirman ska ange om det finns ett fast slutpris, och om det tillkommer kostnader om du måste avbeställa flytten.
  • Innan avtal skrivs är det viktigt att detaljerat återge vad flytten gäller och exempelvis vilka tunga föremål som ska flyttas. Att ge en så exakt beskrivning som möjligt vad flytten gäller helt enkelt.
  • Vilka försäkringar gäller om något blir skadat. Det kan även gälla skador som uppstår i trapphuset då möblerna bärs in. Väldigt känsliga föremål, exempelvis antikviteter, kan kräva specialister för att flyttas. Då ingår vanligen special försäkringsåtagande, men det ska alltid undersökas på förhand.

Övrigt att tänka på vid flytten

Man måste anmäla sin nya bostadsadress till skatteverket och i god tid lägga om abonnemang på el och vatten. Ofta kostar det inget att flytta ett existerande abonnemang, men det lönar sig att i god tid kontrollera detta. Man måste även kontakta sitt försäkringsbolag och kolla upp sin hemförsäkring. De mesta går att göra smidigt via nätet dygnet runt.